Crossfit Imbellem

Persoonlijk

Bij Imbellem sta jij centraal. Bij je eerste kennismaking hoef je nog niet gelijk mee te trainen. We willen eerst weten wat jouw verhaal is. Wat is jouw reden om bij ons te komen trainen? Fit worden is voor ons te globaal. Onze coaches zijn niet alleen mensen die ervoor zorgen dat jij de bewegingen zo goed mogelijk aanleert en uitvoert. Onze coaches zorgen er ook voor dat je op mentaal vlak de juiste steun krijgt. Beweging is namelijk niet de enige factor van fitness. Slapen, eten, positief denken en connectie met anderen is minstens even belangrijk.

Community

Door onze “community” worden deze laatste twee factoren al goed ingedekt! Iedereen kent elkaar en je zal merken dat je met open armen ontvangen wordt door de coaches en mede- “strijders”. Omdat we groepen hebben van maximaal 10 mensen, krijg je de best mogelijke aandacht van de coach. Ook is connectie maken met de rest van de groep een stuk makkelijker. Bij Imbellem ontwikkel je niet alleen vriendschappen, je krijgt een hele nieuwe familie!

Ontwikkeling

Naast persoonlijke aandacht en een geweldig gezellige omgeving zijn wij enorm gedreven om jouw je doel te laten behalen. Om deze reden beginnen we ook met een persoonlijke intake, zoals eerder omschreven. Vervolgens doe je de 5 fundamentals lessen samen met jouw Coach For Life (C4L). Deze lessen zijn in een 1 op 1 situatie en zijn dus volledig aan te passen op jouw niveau! na deze lessen staat jouw C4L je ook bij in je eerste groepsles. Daarna heb je minimaal iedere 90 dagen een personal training met jouw C4L om te kijken naar jouw mentale en fysieke progressie!

Gecertificeerde "Coach For Life"

Bij Imbellem krijg je jouw eigen “Coach For Life” (C4L). Deze persoonlijke coach is er voor al jouw vragen. Je loopt je volledige 1 op 1 fundamentals traject door en iedere Personal Training die je doet zal zijn met deze coach. Zo heb je vanaf het begin direct een vriend in de box die jouw altijd zal blijven helpen en stimuleren. Dat geldt voor tijdens het sporten maar ook voor alle andere aspecten die belangrijk zijn voor je fitness, zoals voeding. Je kunt er van uitgaan dat jouw C4L beschikt over alle nodige kennis. Zo gebruiken wij de kennis over de anatomie en fysiologie van de mens om mensen veilig te laten trainen. Dat betekent niet alleen het letten op de uitvoering van de beweging, maar ook over een logische opbouw van de oefeningen. Daarnaast is een C4L ook de persoon die jou steunt op het mentale vlak. Jouw Coach is er dus niet alleen voor je tijdens het trainen, hij/zij is er voor je tijdens je hele leven!  Kijk hier wie onze coaches zijn.

Blessures voorkomen en verminderen

CrossFit is geen blessuregevoelige sport, slechte coaching is blessuregevoelig. Wij doen er dus alles aan om blessures te voorkomen. Wij hebben de kennis in huis om de kans op blessures te minimaliseren. In onze workouts zit een gestructureerd accessory programma verwerkt. Dit programma is gericht op stabiliteit en mobiliteit van de gewrichten (Prehab). Ook geven we je tijdens je Personal Trainingen huiswerk mee waarin we jouw persoonlijke verbeterpunten en risicopunten aanpakken. Heb je bijvoorbeeld last van een zwakke rug? Wij zorgen dat niet alleen je core sterker wordt. We regelen ook dat alle andere spieren die je rug ondersteunen, zoals je bilspieren, sterker worden.

Massages en Revalidatie

We hebben een masseur, 2 mylogenics practitioners en een fysiotherapeut in onze box. Hiermee zorgen we ervoor dat als je, ondanks alle preventie maatregelen, toch een blessure krijgt, we je zo weer op de been hebben.

Education

In elke les wordt voorlichting gegeven. Dit kan gaan over bijvoorbeeld trainingsleer, programmering, blessures of voeding. Het doel is om al onze members in te laten zien, waarom we bepaalde keuzes maken tijdens de trainingen.

Voedingsadvies

Je wilt een zo fit en gezond mogelijk lijf creëren tijdens de trainingen. Goede voeding is daarbij onmisbaar! Tijdens de personal trainingen is er altijd tijd voor een advies over voeding. Wil je hier intensievere begeleiding voor, dan is dat uiteraard geen probleem. Iedere “Coach for life” kan je hierbij helpen.

Stress vermindering

Het is natuurlijk heerlijk om je tijdens een training even uit te leven na je werk. Misschien heb je wel veel stress? Maar het is ook heerlijk om naast al die intensiteit ook even je rust te pakken en tot je zelf te keren. Tijdens onze lessen besteden we ook aandacht aan mentale ontspanning. Mocht je meer van deze ontspanning nodig hebben? of merk je dat de stess voor bepaalde spanningen in je lichaam zorgt? Jouw C4L geeft je de juiste mobiliteit-oefeningen zodat je hier tijdens je personal training en zelf mee aan de slag kunt gaan!

© Copyright - Crossfit Imbellem | Rechten van foto's zijn voorbehouden aan CrossFit Imbellem | Website gemaakt door Zendos