Meet Roel

Met trots kan ik Roel mijn coach en collega noemen. Buiten dat, is hij een (naar mijn mening) succesvol atleet en ook nog eens de eigenaar van CrossFit Imbellem in Dordrecht. Dit betekent dat hij mijn opdrachtgever is, maar van ‘status-verschillen’ wil hij niets weten. Persoonlijk, vind ik het een eer dat ik mag coachen in zijn box. De visie die hij heeft over CrossFit en het hebben van een eigen box is naar mijn mening behoorlijk bijzonder en origineel. Over de visie van Imbellem vertel ik in een andere blog meer.

Ik kan mij vorig jaar nog heel goed herinneren toen Roel als 17e eindigde op The Lowlands Throwdown. Hij had de hoop om in de Top 10 te eindigen, maar eigenlijk was hij al tevreden met deze plek. Wel was hij vastberaden om in 2018 die Top 10 te halen. En ik wist dat het hem zou lukken.

Zelf-discipline

Het afgelopen jaar heb ik Roel ontzettend zien groeien. Zowel lichamelijk, als mentaal. Lichamelijk is hij sterker geworden en zelfs in omvang (dat dát nog mogelijk was!) is hij gegroeid. Mentaal is Roel uitgegroeid van een beginnende “ik-moet-nog-het-één-en-ander-uitvinden” box-owner en atleet, naar een zelfverzekerde box-owner en atleet. Natuurlijk valt er nog veel te leren, maar Roel geeft zichzelf behoorlijk wat ‘targets’ die hij moet behalen en met veel discipline zorgt hij ervoor dat dit lukt. Een voorbeeld was dan ook het bereiken van de Top 10 op de Lowlands Throwdown 2018. Ik heb nog nooit eerder iemand gekend die zo’n sterke zelf-discipline heeft als Roel en ik weet dat ik daar heel veel van kan leren.

Alles om succesvol te zijn

Roel & Supporters

Het is niet makkelijk om én een goede coach te zijn, én een atleet op top niveau en daarbij ook nog eens je eigen box te hebben. Ja, Roel kan in het openbaar heel goed doen alsof dit allemaal ‘easy peasy’ is, maar niemand ziet wat hij allemaal achter de schermen doet. Continu is hij bezig met het succesvol maken van Imbellem. Bijvoorbeeld d.m.v. het vinden van de juiste marketing strategie. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Is hij daar niet mee bezig, dan is hij bezig met het succesvol maken van zichzelf als top atleet. Vaak traint hij twee keer op een dag, zes dagen in de week. Daarbij is hij ook “gewoon” coach en wil hij dus ook goede, waardevolle lessen kunnen draaien, zodat óók de leden van Imbellem succesvol kunnen worden in het behalen van hun doelen.

You rock!

Kortom, Roel heeft hard gewerkt en werkt nog steeds hard voor het behalen van zijn doelen. Zijn positieve mindset, zijn dedication en zijn ambitie zorgen ervoor dat hij komt waar hij wilt komen. Hij heeft dan ook die plek in de Top 10 dik verdiend! Roel, you rock!

Lees hier Roel’s eigen blog over hoe hij vind dat je het beste jouw doelen kunt behalen

Roel is geëindigd op de 9e plek in de categorie Elite/RX. Er deden in totaal 60 mannelijke atleten mee aan The Lowlands Throwdown 2018.

Coach Thaz

About Coach Thaz

Coach Thaz is Imbellem CrossFit Coach en Personal Trainer. Ze heeft veel kennis over trainingsleer en voeding in huis. Daarbij schrijft ze blogs onder de naam “Coach’s Diary”. Coach T staat altijd voor iedereen klaar en helpt jou graag je doelen te behalen met haar enorme passie voor voeding en bewegen.

Lees hier meer over alle coaches van CrossFit Imbellem Dordrecht.