Het Evenement

The Lowlands Throwdown vind ik een geweldig evenement, dat telkens weer goed wordt georganiseerd. De sfeer is ieder jaar weer om van te genieten en ook zie je het publiek ieder jaar weer groeien. Op een evenement als dit kijk ik mijn ogen uit. Er wordt gezorgd voor leuke vendors, waarbij het niet ontbreekt aan sponsors en promotie materiaal. Iedere keer weer verwonder ik mij over het aantal vrijwilligers dat eraan meewerkt om het evenement extra succesvol te maken.

Respect voor de Judges

Mijn respect gaat uit naar de judges en de crew. De judges, omdat het een taak is die ik niet snel op mij zou durven nemen. Bij iedere herhaling bepaal je als je judge of deze telt of niet. Je moet snel zijn in het zien van een ‘no-rep’, maar je wilt ook weer niet te snel zijn voordat je straks een valse ‘no-rep’ geeft. Natuurlijk zijn er vaste ‘standards’ waar iedere judge op moet letten, maar hoe streng moet je zijn? Het komt namelijk best wel eens voor dat de ene judge ergens een ‘no-rep’ geeft, waar een andere judge dat niet doet. Je wilt toch oprecht en gelijk te werk gaan en daar zit best een verantwoordelijkheid aan vast. De score hangt dus behoorlijk af van hoe de judge te werk gaat. Durf een fanatiek atleet maar eens een ‘no-rep’ te geven, eng hoor! Toch staan ze er iedere keer weer, vrijwillig! Buiten het feit om dat ze moeten kijken of een atleet voldoet aan alle bewegingseisen, steken ze je vaak ook nog wel het hart onder de riem. Prachtmensen zijn het!

Respect voor de Crew

En dan de crew… wat hebben die een werk iedere keer weer! Het verwisselen van naamborden voor de volgende heat, waarbij ze snel te werk moeten gaan. Het klaarleggen en verwisselen van barbells en bumperplates. Het rek schoonmaken nadat een heat klaar is, zodat hij weer bruikbaar is voor de volgende heat. Dan te bedenken dat er bij ieder event weer nieuwe materialen nodig zijn en deze iedere keer weer in een vlot tempo op het veld worden gezet en er weer vanaf worden gehaald. Ik heb letterlijk een keer de vraag gesteld hoeveel calorieën deze mensen wel niet verbranden in zo’n weekend! Het is me een behoorlijk gesjouw, zo de gehele dag door! Dan niet te vergeten het meisje die iedere keer de atleten bij elkaar roept (meerdere keren) omdat ze bijna het veld op moeten. Vergeet ook vooral de fotografen niet, die op en neer rennen en duiken om de juiste shots te maken. Zo kan ik door blijven gaan…

Community

Op zo’n weekend zie je maar weer dat CrossFit eigenlijk één grote community is. Niet alleen die op je eigen box, maar ook op een evenement als dit. Er is zoveel passie en liefde voor deze sport en op dagen als deze komt dit weer extra naar voren.

“Sterk, zelfverzekerd en trots”

De atleten zijn stuk voor stuk een voorbeeld voor mij. De ‘dedication’ die ze hebben om op Lowlands te kunnen staan, het doorzettingsvermogen dat ze hebben op het veld zelf en hoe vriendelijk ze zijn buiten alle “strijd” om. Ik heb zo’n respect voor wat de atleten allemaal presteren op zulke dagen. Er wordt meerdere malen met gewichten getild, die ik meestal net één keer kan tillen. De snelheid die ze hebben… Ik doe er meestal twee keer zo lang over! En dan natúúrlijk, die geweldige lichamen overal. Dan maakt het niet eens uit of het over een man of een vrouw gaat. Het zijn lichamen van strijders, lichamen van mensen die hard hebben gewerkt om te bereiken waar ze nu zijn. Sterk, zelfverzekerd en trots. Dat is wat het uitstraalt en dat is wat ze zo mooi maakt.

Athletes LLTD 2018

Motivatie

Een evenement als dit motiveert mij iedere keer net iets meer om uit die comfortzone te komen. Om meer te doen, dan wat ik mentaal wil. Maar waarbij ik erop let dat ik ook tevreden mag zijn met iedere progressie die ik maak.

Lowlands Throwdown 2018, het was weer een geslaagd weekend!

Coach Thaz

About Coach Thaz

Coach Thaz is Imbellem CrossFit Coach en Personal Trainer. Ze heeft veel kennis over trainingsleer en voeding in huis. Daarbij schrijft ze blogs onder de naam “Coach’s Diary”. Coach T staat altijd voor iedereen klaar en helpt jou graag je doelen te behalen met haar enorme passie voor voeding en bewegen.

Lees hier meer over alle coaches van CrossFit Imbellem Dordrecht.

© Copyright - Crossfit Imbellem | Rechten van foto's zijn voorbehouden aan CrossFit Imbellem | Website gemaakt door Zendos